Koos Landwehrpark niet bereikbaar door wateroverlast

AMSTELVEEN – Een wandeling door het Koos Landwehrpark is op dit moment niet mogelijk. Het kleine park aan de Amsterdamseweg is namelijk helemaal onder water gelopen. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de hoge waterstand te maken met verschillende factoren. “We hebben een extreem nat najaar gehad en nu valt er ook veel regen. Februari was de natste maand ooit, sinds de start van de metingen in 1901. Daarnaast klinkt het veen in.” Dit laatste betekent dat het water niet kan wegzakken in de bodem. Normaal is dat wel het geval.

Leeggepompt

De gemeente laat weten het park vorige week nog te hebben leeggepompt, maar dit heeft geen nut gehad. “In voorgaande jaren bleef er ook af en toe water staan in het park. We wachten nu af tot het water is weggezakt in de bodem,” zegt de woordvoerster

Vorig jaar werd Amstelveen nog uitgeroepen tot de groenste gemeente. Er zijn gelukkig dus een hoop andere parken waar wél doorheen gewandeld kan worden.