Ook twee coronabesmettingen in gemeente Aalsmeer

AMSTELVEEN – Het RIVM heeft zojuist bekendgemaakt dat ook in de gemeente Aalsmeer twee gevallen zijn van coronabesmetting. Tot gisteren was de gemeente nog coronavrij. Voor Amstelveen worden net als gisteren twee gevallen gemeld. 

Lees ook:  Corona-ouder’ heeft geen kinderen kunnen besmetten op basisschool

Het gaat om twee personen die afgelopen week op wintersportvakantie zijn geweest in een risicogebied. Er is uitgebreid in kaart gebracht met wie het de personen nog meer contact hebben gehad. De overige gezinsleden hebben (nog) geen ziekteverschijnselen.

Sinds gisteren zijn er 61 nieuwe patiënten bij het RIVM gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen in Nederland op 382. Van de 382 zijn er 161 besmet geraakt in het buitenland. Voor 156 gevallen is de bron onbekend of is onderzoek nog gaande.