Vier nieuwe besmettingen in Amstelveen

AMSTELVEEN – Het RIVM meldt vandaag dat er in Amstelveen in totaal 26 besmettingen met het nieuwe coronavirus zijn bevestigd. Het aantal besmettingen in Ouder-Amstel per 100.000 inwoners ligt nu net iets hoger.

Amstelveen heeft nog steeds een hoog aantal besmettingen per 100.000 inwoners vergeleken met omliggende gemeentes in de regio. Dit cijfer is in Amstelveen op het moment 28,6. Ouder-Amstel is hier vandaag voorbij gegaan met 28,7. In Aalsmeer is het aantal besmettingen per 100.000 inwoners 15,8, in Uithoorn 6,8 en in Amsterdam 18,7. Het aantal besmettingen in Aalsmeer en Uithoorn bleef gelijk.

Oproep politie

De politie roept inwoners vandaag op om zich aan de maatregelen te houden en zo het virus in te dammen. Zij zien nog te vaak dat dit niet gebeurt. In het bloesempark was het vanmiddag bijvoorbeeld erg druk en mensen hielden niet genoeg afstand van elkaar.