Nieuw Amstelveens zwembad lijkt er niet te komen

AMSTELVEEN – De kansen dat er een nieuw Amstelveens zwembad komt, zijn geslonken. Uit een een onderzoeksrapport is naar voren gekomen dat renovatie van de Meerkamp toch de meest ideale oplossing lijkt te zijn.

Voor een renovatie, waarbij er een nieuw wedstrijdbad moet komen op de plek van de sporthal, is er een prijskaartje van ongeveer 20 miljoen beraamd. Een compleet nieuw zwembad zou het dubbele gaan kosten. Daarnaast nemen de jaarlijkse kosten ook minder toe als er tot renovatie wordt overgegaan.

Lees ook: Gemeente Amstelveen wil mening inwoners over nieuw zwembad

Binnen het onderzoek is gekeken naar vier locaties voor een (nieuw) zwembad. De plek van het oude zwembad Poeloever aan de Badlaan, de Emergohal, de polder onder Westwijk/de Scheg richting Aalsmeer en de huidige locatie aan de Van der Hooplaan. Van deze locaties lijkt de Van der Hooplaan nog steeds de voorkeur te hebben vanwege de goede bereikbaarheid.

Een nader onderzoek moet gaan uitwijzen of het haalbaar is om de sporthal te slopen en op deze plek een nieuw wedstrijdbad aan te leggen. Daarnaast moet de gedeeltelijke nieuwbouw ook plaats bieden aan maatschappelijke functies die een logische relatie met een zwembad hebben.

Voor het onderzoek en verdere planvorming wordt 50.000 euro uitgetrokken.