F16 straaljagers laag over Amstelveen Zuid

AMSTELVEEN – Nu het luchtruim boven Amstelveen een beetje rustiger is, zoekt Defensie steeds vaker het luchtruim op.

Vanmiddag rond kwart voor drie vlogen dan ook meerdere F16 straaljagers over Amstelveen Zuid. Een uniek gezicht, wat we sinds de coronacrisis steeds vaker zien. Zo zijn er de laatste weken ook veel vliegbewegingen te zien van chinook transporthelikopters en doen ook de apache gevechtshelikopters het luchtruim rondom Schiphol steeds vaker aan, maar straaljagers zijn wat unieker. De laatste keer was op 30 maart.

Defensie laat weten deze oefenvluchten steeds vaker te maken omdat het vliegen in burgerluchtruim best uniek is. Veel mensen waren dan ook verrast op sociale media toen de F16’s over Amstelveen vlogen.

Foto: Archief KaWijKo Media / Nickelas Kok