Gemeente steunt Platform voor lokale ondernemers ‘Amstelveen Helpt’

 ‘AmstelveenHelpt.nl’ is een digitaal platform dat Amstelveense horeca, detailhandel en dienstverlening stimuleert in deze coronatijd. Om het platform te laten slagen is meer marketing en promotie nodig om het platform beter in de markt te zetten. Dus daarom steunt de gemeente dit platform.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Vanaf dag één van de coronamaatregelen staan wij als gemeente in de actiestand,” aldus Floor Gordon, wethouder economische zaken. “We zijn voortdurend in gesprek met ondernemers, en brancheorganisaties en ondersteunen waar mogelijk. Samen met ondernemers en brancheorganisaties doen we wat mogelijk is om de lokale economie te laten doordraaien en de werkgelegenheid op peil te houden. Wij supporten het initiatief ‘Amstelveen Helpt’ van harte.”

Eerste successen

Amstelveen Helpt initiatiefnemer Hans Boersma vertelt: “Vanaf dag één reageert iedereen enthousiast en hebben we al veel ondernemers kunnen helpen. Er zijn nu ruim 5.100 bezoekers op de website geweest sinds 12 april en we hebben voor nu al zeker 12.000 euro aan omzet weten te realiseren voor Amstelveense ondernemers. Een mooi voorbeeld is het kaaspakket van Clara Maria uit Amstelveen. Sinds we het kaaspakket op onze social media kanalen hadden gezet liep de mailbox binnen 24 uur vol met 150 orders. Inmiddels zijn er al meer dan 400 bestellingen!” Hans Boersma had niet verwacht dat die actie zo goed zou lopen. Het geeft aan hoeveel Amstelveners graag lokale ondernemers een hart onder de riem willen steken in deze moeilijke tijden.

ANNA Amstelveen heeft het zwaar doordat er door de coronamaatregelen geen bezoekers meer zijn en de omzet is opgedroogd. ANNA Amstelveen was één van de eerste ondernemingen op Amstelveen Helpt. Peter Kluskens van ANNA Amstelveen: “Wij zijn blij met de extra aandacht en omzet. Onze weekaanbiedingen doen het goed. We hebben een drive-in voor de deur van de Annakerk gemaakt. Daar kunnen klanten eten en drinken afhalen. Heel goed dat dit Platform Amstelveen Helpt er is en dat de gemeente dit ondersteunt.”

Amstelveen Helpt

Sinds 12 april is Amstelveen Helpt live en heeft ondertussen meer dan 30 ondernemers geholpen aan extra omzet en bereik. Het platform is opgezet door Digital Wizards (een online marketing bureau in Amstelveen) en wordt pro bono in de lucht gehouden en ondersteund qua support en marketing. Dankzij sponsors en partners kunnen horecabedrijven en winkels gratis deelnemen aan dit platform.