Opnieuw jongeren met messen aangehouden op Schiphol

SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren, 5 mei, opnieuw twee jongeren aangehouden op Schiphol voor verboden wapenbezit. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Nieuw-Vennep en een 21-jarige man uit Hoofddorp.

Het tweetal was gister samen met twee andere mannen toen ze gefouilleerd werden door de Koninklijke Marechaussee. De Marechaussee mag op Schiphol preventief fouilleren, omdat de luchthaven een veiligheidsrisicogebied is. Tijdens het fouilleren bleek de minderjarige jongen een stiletto-mes bij zich te hebben. De jongen mocht na verhoor weer gaan. Hij zal zich later bij bureau Halt moeten melden, deze zal zijn straf verder afhandelen. De 21-jarige man had een vouwmes op zak. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Lees ook: Amstelveense jongens met messen aangehouden op Schiphol

Enkele dagen geleden, zaterdagavond 2 mei, werken op Schiphol ook al minderjarigen aangehouden voor verboden wapenbezit. Drie jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar hadden toen meerdere messen bij zich.

Foto: Facebook Koninklijke Marechaussee