Erik Holtslag van Panta Rhei: “We zijn goed voorbereid, want je weet nooit wat er morgen gebeurt”

AMSTELVEEN – Maatregelen om zich te weren tegen het coronavirus houden de Amstelveense scholen in hun greep. Het Keizer Karel College heeft een protocol en het Hermann Wesselink College heeft problemen met de ventilatie van de school (zie onze eerdere berichtgeving). Ook scholengemeenschap Panta Rhei heeft de nodige maatregelen getroffen.

Erik Holtslag – directeur-bestuurder van de scholengemeenschap – heeft de leerlingen van zijn school gevraagd een mondkapje mee te nemen naar de lessen. Op die manier – kan als de situatie dat vraagt – besloten worden het mondkapje te dragen. Bij de praktijklessen is het dragen van een mondkapje voorgeschreven, omdat het bewaren van voldoende afstand tijdens deze lessen soms lastig is.

Bescherming docenten
Er is ook aandacht besteed aan de bescherming van docenten. Zo is er voor de lesdesks plexiglas aangebracht, zijn er overal desinfecteringsmiddelen, worden waar nodig mondkapjes gedragen en is er ook plexiglas gezichtsbescherming beschikbaar.
De ventilatie is na inspectie tot de geruststelling van de directeur-bestuurder compleet in orde.
“We zijn goed voorbereid, en kunnen dus snel schakelen, want je weet niet wat er morgen weer gebeurt”, aldus Holtslag.

Lees ook: Nieuw schooljaar KKC van start: houd afstand en rekening met elkaar
Lees ook: Hermann Wesselink College schrapt deel lessen tot volgende week vanwege corona