In gesprek met horecaondernemers. Hoe blijf je nog positief in de tweede lockdown en hoe helpen ze elkaar?

AMSTELVEEN – Nu de tweede golf is aangebroken en de maatregelen van kracht zijn tot in december, ziet het er voor de horeca somber uit. Hoe houden de horecaondernemers het hoofd boven water? En welke initiatieven van buitenaf worden ingezet om de horeca een hart onder de riem te steken? Wij spraken met horecaondernemer Laurens Janssen en voormalig horecaondernemer Michel Becker. 

Ondernemer Laurens Janssen ziet het somber in. Toch zet hij alles op alles om deze crisis door te komen. “Ik ben bezig met thuisbezorgen en heb daar nu een auto voor. Dat heb ik in de eerste lockdown niet gedaan.” Laurens heeft veel contact met andere horecaondernemers en merkt dat de tweede golf enorm zwaar valt.

Voormalig horecaondernemer Michel Becker besloot door de tweede lockdown om het initiatief ‘Help de Horeca’ te verlengen. Recepten van restaurants in Amstelveen zijn verzameld en gebundeld tot een mooi receptenboek. “Het boek ontvangen de klanten bij een uitgave van 50 euro. Zo kunnen we elkaar helpen”, vertelt de voormalige horecaondernemer.

Het hele interview met Laurens Janssen en Michel Becker beluister je hieronder.

De aandacht is niet voldoende en het wordt voor de horeca moeilijker om overeind te blijven. De Amstelveense horeca gaat daarom aanstaande maandag een brandbrief aan de burgemeester en wethouders overhandigen. De ondernemers willen hiermee oplossingen krijgen voor de situatie waarin ze zich door de coronacrisis in verkeren.

Meer over deze actie lees je in het artikel ‘Amstelveense horecaondernemers worden zwaar getroffen en komen in actie met brandbrief’.