Interview Thom van Rijckevorsel: “Het scherm heeft leuke kanten, maar levert ook problemen op. Beide fascineert mij”

AMSTELVEEN – Thom van Rijckevorsel zijn tentoonstelling Rock, Paper, Screen is vanaf deze maand te bewonderen in het Museum JAN in Amstelveen. Van Rijckevorsel liet zich voor deze tentoonstelling inspireren door het spel Steen, Papier, Schaar. We zijn er allemaal wel bekend mee en voor velen zal het een doodnormaal, simpel spelletje zijn. Niet voor van Rijckevorsel. Hij werd erdoor geïnspireerd en creëerde zijn eigen variant: Rock, Paper, Screen.

Voor de tentoonstelling wisselde de kunstenaar schaar met scherm. Het scherm heeft grote impact op ons leven. “Dat heeft leuke kanten, maar levert ook problemen op. Beide fascineert mij”, vertelt van Rijckevorsel. Waar is deze fascinatie ontstaan, wat inspireert hem en waarom hebben wij vijftien jaar moeten wachten op zijn prachtige kunst? Het interview met Thom van Rijckevorsel beluister je hier:

Lees ook:
‘Opening Rock, Paper, Screen – de tentoonstelling van kunstenaar Thom van Rijckevorsel’ en bekijk hier de videoreportage