Dit zijn de activiteiten van Klimaatweken Amstelveen

AMSTELVEEN – Vanaf zaterdag 10 oktober tot en met 6 november vindt in Amstelveen de Klimaatweken plaats. Gedurende vier weken zijn er verschillende duurzame activiteiten in Amstelveen. 

Helaas zitten er door de coronamaatregelen dit jaar geen grote bijeenkomsten in. Voorgaande jaren werd bijvoorbeeld de Dag van de Duurzaamheid groots gevierd. Maar, de duurzame Amstelveners zitten niet stil. De gemeente heeft een geheel coronaproof programma voor inwoners en bedrijven opgesteld. Benieuwd naar de activiteiten? Onder de foto volgt een lijst.

Zo werd vorig jaar op 10 oktober 2019 de Dag van de Duurzaamheid gevierd. Toen was er nog geen anderhalvemetersamenleving. Welke coronaproof activiteiten de gemeente dit jaar organiseert, lees je in de onderstaande tekst.

Compostdag – 10 oktober 
Zoals we eerder schreven is het aanstaande zaterdag 10 oktober ‘Compostdag’. Amstelveners kunnen tijdens deze dag gratis zakken compost ophalen bij de Gemeentewerf (Langs de Werf 10). De gemeente bedankt hiermee de inwoners voor het goed scheiden van groente-, fruit- en tuinafval. Let op: het begint om 8:30 en op = op.

Tegelservice – 2 november (opgeven 21 tot 28 oktober)
Met het veranderende klimaat worden groene tuinen steeds belangrijker. Er zijn een hoop voordelen aan groene tuinen, het nemen van deze maatregelen kost geld. Daarom kunnen inwoners zich van 21 tot 28 oktober opgeven zodat de tegels op 2 november november – op een klimaat neutrale wijze – gratis worden afgevoerd en verwerkt.

SDG Action Scan – 20 oktober
VU Amsterdam, Ondernemersvereniging Amstelveen en gemeente Amstelveen nodigen Amstelveense Midden- en Kleinbedrijven uit om zich te laten adviseren hoe je op maat bedrijfsvoering kunt verduurzamen. Interesse? Meld je aan via ondernemersloket@amstelveen.nl voor de gratis startbijeenkomst op dinsdag 20 oktober..

Zonnepanelenactie Amstelveen Noord – Aanmelden tot 14 december
De gemeente organiseert samen met het Regionaal Energieloket een inkoopactie zonnepanelen voor huiseigenaren in Amstelveen Noord. U kunt zich vrijblijvend inschrijven voor een woningopname. Begin 2021 volgt Amstelveen Zuid.

Collectieve isolatie actie – vanaf 27 oktober
Op 5 november wordt er een informatieavond georganiseerd over de collectieve isolatie. Voor inwoners van Amstelveen Noord valt op 27 oktober de brief op de mat. Voor Amstelveen Zuid volgt deze actie in januari 2021. Vrijblijvend inschrijven: Regionaal Energieloket.


De volgende duurzame, activiteiten zijn vrijblijvend

Gratis energieadvies
Wil je je huis verduurzamen of wil je duurzaam renoveren? Om energiebesparende stappen van inwoners te stimuleren biedt de gemeente een gratis energieadvies. Meer informatie: Regionaal Energieloket.

Gratis cadeaubon 
Om inwoners te helpen om energie te besparen geeft de gemeente cadeaubonnen ter waarde van € 44,- weg. Met deze bonnen kun je artikelen bestellen die het huis direct energiezuiniger én comfortabeler maken: zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledverlichting. Aanvragen doe je op de website van het Regionaal Energieloket.

Gratis hulp bij plan zonnepanelen op grote daken in Amstelveen
Een dak groter dan 1000 vierkante meter? Maak gebruik van gratis hulp bij het zetten van de eerste stappen naar de realisatie van een zonnestroominstallatie. In samenwerking met adviesbureau Over Morgen wordt een dakscan aangeboden. Aanvragen: Over Morgen. Geïnteresseerde kunnen ook deelnemen aan de online informatiebijeenkomst op 2 november van 16.30 tot 17.30.

Werving van energiecoaches
Gemeente Amstelveen start tijdens de Nationale Klimaatweken met de werving van 5 tot 10 energiecoaches. Na de werving van deze vrijwilligers zal het Regionaal Energieloket een training verzorgen. Midden oktober volgt er hierover meer informatie.

Beeld Science in HD