Nationale Recycleweek: kans op gratis puzzel bij afvalbrengstation

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen doet mee aan de Nationale Recycleweek (12 – 18 oktober). Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij het gemeentelijke afvalbrengstation een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes), maar wees er snel bij want op=op!

Toch nog een tweede leven voor je apparaat?
Denk dan aan de Kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Samenwerking
De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Bekijk de recyclefilmpjes op vimeo.com/wecyclenl.

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via hun landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met hun inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen ze dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen ze voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben ze 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo.

Meer informatie: wecycle.nl/consumenten

Lees ook: Nationale Klimaatweken zaterdag van start. Dit zijn de activiteiten