Politie Amstelveen waarschuwt voor babbeltrucs

AMSTELVEEN – Nog veel te vaak komt het voor: de babbeltruc. Smoezen die oplichters gebruiken om bij andere binnen te komen. Politie Amstelveen post een video op hun Instagram met voorbeelden van deze trucs en waarschuwt om erover te communiceren. 

In de video, gemaakt door politie eenheid Rotterdam – wordt de babbeltruc uitgelegd. Ook laten ze een aantal voorbeelden van babbeltrucs zien. Dit is belangrijk omdat het nog veel te vaak voorkomt dat ouderen slachtoffer worden van babbeltrucs. Deze week schreven we een artikel over oma Lies die werd opgelicht en hierdoor de 9500 euro van haar spaarrekening verloor.

Wees alert en waarschuw anderen. “Heb jij het er wel eens over met je vader en je moeder? Of je oma en je opa? Doen!”, schrijft politie Amstelveen.

Zie hier het Instagram bericht van Politie Amstelveen:

https://www.instagram.com/p/CFzdnFxB5Gl/