Rode Kruis opent giro voor voedselhulp tijdens coronacrisis

AMSTELLAND – Het Rode Kruis opent giro 7244 voor voedselhulp tijdens de coronacrisis. De hulporganisatie wil met het ingezamelde geld mensen in Nederland voorzien van maaltijden. 

Het gaat om mensen die door de coronacrisis hun inkomen zijn kwijtgeraakt en geen geld meer hebben voor voedsel. “Veel ongedocumenteerden of arbeidsmigranten die zwart werk doen, bijvoorbeeld als schoonmaker of in de horeca, zijn tijdens de coronacrisis hun werk kwijtgeraakt”, vertelt een woordvoerder van het Rode Kruis.

“Wij helpen al sinds mei met voedselpakketten en boodschappenkaarten”, aldus de woordvoerder. “Nu de crisis langer aanhoudt en steeds meer mensen te weinig geld hebben voor een maaltijd, moeten we onze hulp opschalen.”

We doen dit samen
Of je nu jong of oud bent en waar je in het dagelijks leven ook mee bezig bent – iedereen kampt met de gevolgen van het coronavirus. We moeten samen door deze crisis heen. Veelal initiatieven van inwoners en de overheid tonen empathie. Vorige week lezen we dat het Hart van Medeleven op Zorgvlied een permanente plek heeft gekregen waar kunnen inwoners van Amstelveen dierbaren herdenken die zij in coronatijd verloren. In april riep het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland mensen op om extra op hun buren te letten in deze moeilijke tijden. Ook geeft de hulporganisatie al lange tijd ondersteuning aan dak- en thuislozen en aan gezinnen die door verlies van inkomen tijdens de crisis niet meer kunnen rondkomen.

Bron nu.nl