1Amstelveen: De Zorg in Amstelveen 

Hoe doorstaat de zorg de tweede coronagolf? Wat is er het afgelopen jaar geleerd van de pandemie, het afschalen van de reguliere zorg en wat kan er beter? En hoe is de samenwerking tussen ziekenhuizen en huisartsen? Dit en nog meer stond centraal in de derde uitzending van 1Amstelveen, met als onderwerp ‘Zorg in Amstelveen’. 

Presentator Mathijs Groenewoud ontving aan tafel Gabrielle Alink (manager zorg Ziekenhuis Amstelland), huisarts Judith Tjin-A-Ton, SEH-verpleegkundige Coleta van Huizen en gemeenteraadslid Jacqueline Höcker (AVA). Tijdens het uitgebreide gesprek bleek al dat er van saamhorigheid zeker sprake is in Amstelveen. Het Ziekenhuis Amstelland gaat in gesprek met de huisartsen om binnenkort mogelijk coronapatiënten enkele dagen eerder uit het ziekenhuis te ontslaan en hun zorg over te dragen.

Bekijk de hele uitzending van 1Amstelveen via YouTube of TV.