Coronacrisis zorgt voor enorme daling in luchtvaartpassagiers

SCHIPHOL – Ook de luchtvaart wordt hard geraakt door de coronacrisis. Het aantal passagiers op alle Nederlandse luchthavens is het afgelopen kwartaal enorm gedaald. Dit meldt het CBS.

In het derde kwartaal van 2020 reisden 17,6 miljoen reizigers minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Dit is een afname van 76,3 procent. Dit komt door de coronacrisis. Mensen werken massaal vanuit thuis en vakanties met het vliegtuig worden gecanceld.

In de maanden juli, augustus en september zie je een kleine toename aan reizigers. Dit heeft te maken met de versoepelingen van de coronamaatregelen die in de zomerperiode plaatsvonden. De meeste passagiers reisden in deze maanden via Amsterdam Schiphol. Dit was bijna 83 procent van het totaal aantal passagiers.

Niet alleen het aantal passagiers is gedaald, maar ook het aandeel per bestemming is verandert, schrijft het CBS. Er werd nauwelijks naar Azië en Noord- en Zuid-Amerika gevlogen.

Lees ook: KLM-directie roept vakbonden op commitment-clausule te ondertekenen