1Amstelveen: is Amstelveen nog wel een topsportstad?

In de onlangs uitgekomen Atlas van gemeenten staat Amstelveen op de achtste plek op het gebied van ‘Sport’. Maar is Amstelveen nog wel een (top)sportstad? Sportjournalisten Frits Barend en Frits Suer praten daarover met presentator Mathijs Groenewoud in de nieuwe uitzending van 1Amstelveen.

De achtste plek is niet alleen positief nieuws voor Amstelveen, het is ook de hoogste notering van Noord-Holland. Op het onderdeel ‘sportaanbod georganiseerd’ scoort de gemeente zelfs het best van de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Barend en Suer bespreken deze ranking, kijken terug op het verleden van Amstelveen als ’topsportstad van Nederland’ en beantwoorden de vraag: zou dit ooit nog kunnen gebeuren?

De uitzending van 1Amstelveen is vanaf nu te zien via YouTube en TV.