Amstelveners kunnen zonder boete vuurwerk inleveren

Deze jaarwisseling is het afsteken van vuurwerk verboden. Om mensen in de gelegenheid te stellen om veilig afstand te doen van hun vuurwerk, kunnen inwoners  uit Amsterdam, Uithoorn, Ouder-Amstel, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer hun vuurwerk op 24 en 27 december zonder gevolgen inleveren bij in totaal zes inleverpunten in Amsterdam en Uithoorn.

Inwoners van Amsterdam en de Amstellandgemeenten die nog vuurwerk hebben, kunnen dit op 24 en 27 december anoniem en zonder consequenties inleveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een maximum van 25 kilo per persoon. De inleverpunten zijn makkelijk per auto te bereiken. Het vuurwerk dient veilig vervoerd te worden, dat wil zeggen zo veel mogelijk in de originele verpakking. Het is vanwege de veiligheid niet de bedoeling dat mensen met het openbaar vervoer (OV) naar het inleverpunt komen.

Zie hier een lijst met de inleverlocatie. 

Donderdag 24 december 10.00 uur tot 13.00 uur
Parkeerplaats Sporthallen Zuid aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam Zuid

Donderdag 24 december 14.00 uur tot 17.00 uur
Parkeerplaats Sportpark Voorland aan het Voorlandpad in Amsterdam Oost

Zondag 27 december 10.00 uur tot 13.00 uur
Parkeerterrein achter de werf aan Volendammerweg 310 in Amsterdam Noord
Parkeerterrein/Evenemententerrein Legmeer-West aan de Randhoornweg in Uithoorn

Zondag 27 december 14.00 uur tot 17.00 uur
Parkeerplaats Sportcentrum Ookmeer aan de Dokter Meurerlaan in Amsterdam-Osdorp
P12A aan de Holterbergweg in Amsterdam Zuidoost

Ontlasten van de zorg
Het kabinet heeft dit jaar voor de jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Deze maatregel is genomen om het grote aantal ongelukken als gevolg van vuurwerk te voorkomen. Op deze manier worden de ziekenhuizen en de zorgmedewerkers ontlast die het op dit moment al druk genoeg hebben met coronapatiënten en de andere noodzakelijke zorg. Meer over de zorg op dit moment in ziekenhuizen leest u hier.

Schertsvuurwerk toegestaan met jaarwisseling
Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk zoals sterretjes afsteken en knalerwten (categorie F1) wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken. Lees meer informatie over Vuurwerk op de website van Rijksoverheid.

 

de website van Rijksoverheid.