Duizenden KLM’ers verlaten het bedrijf

AMSTELVEEN – Per 1 december hebben ruim tweeduizend KLM medewerkers het bedrijf verlaten. Het gaat om personeelsleden die gebruikmaken van de eerste Vrijwillige Vertrekregeling (VVR1). “Dat we nu afscheid moeten nemen van een groot aantal bevlogen, getalenteerde en ervaren KLM’ers vind ik heel pijnlijk, maar we kunnen er niet omheen”, meldt KLM-topman Pieter Elbers in een column aan het personeel. 

Via de tweede VVR en andere geboden mogelijkheden zullen er nog meer KLM’ers de maatschappij gaan verlaten. Elbers: “In totaal hebben gedurende dit jaar al bijna 5.000 collega’s KLM verlaten, zowel in Nederland als internationaal. Zo krijgt deze grootste crisis in onze KLM-geschiedenis een gezicht. Letterlijk!”

“Dat we nu afscheid moeten nemen van een groot aantal bevlogen, getalenteerde en ervaren KLM’ers vind ik heel pijnlijk, maar we kunnen er niet omheen”, vervolgt Elbers. Volgens hem bleek in de afgelopen moeilijke periode de “enorme betrokkenheid en saamhorigheid” van alle KLM’ers. “Bij het wel en wee van het bedrijf, de blauwe harten, de wil om te helpen in de operatie of op een andere manier.”

Challange voor hoop
Om toch wat hoop te geven in deze tijd van crisis doet KLM Cityhopper mee aan de welbekende Jerusalema Challenge. KLM deelt vandaag een video met dansende personeelsleden. De challenge is bedoeld om hoop te geven tijdens de coronapandemie en is op het internet een wereldwijde hit. Zo deed onder andere het ziekenhuispersoneel van Ziekenhuis Amstelland ook mee aan de challange.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=cRe104uG78c&feature=emb_title