IC-verpleegkundige Thomas Smits: “Het werk voelt als een marathon”

Vanwege de druk op de zorg nemen burn-outs en psychische klachten onder ziekenhuispersoneel drastisch toe. Voor Thomas Smits, IC-verpleegkundige in het Amsterdam UMC locatie VU, is het werk ‘een marathon aan het worden’. “Het is zwaar”.

Er wordt hulp ingeschakeld en initiatieven gestart om de medewerkers te helpen met het omgaan met deze werkdruk en de intense ervaringen. Smit vertelt uitgebreid hoe het werk momenteel op de intensive care is en hoe hij erin slaagt om het vol te houden. De situatie in het ziekenhuis is op dit moment ‘allesbehalve rooskleurig’.

Staken van zorg
Afgelopen week werd door Tamara van Ark (minister Zorg) besloten om tijdelijk alle planbare zorg in ziekenhuizen te staken. Ziekenhuis Amstelland verschuift behandelingen tot en met 8 januari naar een later tijdstip.