Amstelveners Rens en Rachel winnnen ANWB-prijs ‘camping van het jaar’

De camping van Amstelveners Rens en Rachel van Hilst is door de ANWB uitgeroepen tot ‘camping van het jaar’. Het stel heeft sinds juli 2018 een camping in Italië en werd woensdag tijdens het online evenement ‘Camp to the Future’ verrast met de prijs. 

Het is de eerste keer dat de ANWB deze prijs uitreikt. Zij wonnen de prijs in de categorie ‘kleine camping van het jaar in het buitenland’, voor hun Camping44 in Loro Piceno. “We hadden het niet verwacht, maar zijn enorm blij”, vertellen ze vanuit Italië. “Heel tof dat we dit in twee jaar tijd bereikt hebben. Dit is een beloning.”

“Het is een kwestie van doorgaan”
Het stel werd gefilmd door het SBS-programma Wij Emigreren. In het begin liep het niet van een leien dakje en waren er een aantal tegenslagen. Zo werd de camping kort na de opening geconfronteerd met een windhoos. “Tenten waaiden weg en een groot deel van de camping werd verwoest. Het was horror. Dankzij hulp van de dorpsbewoners hebben we alles weer kunnen opbouwen en konden we campinggasten opvangen. Het was niet de start die we hadden gehoopt, maar het is een kwestie van doorgaan.”

Trots
“We zijn doeners en daar hebben we veel mee bereikt. Daar mogen we trots op zijn.” Al zijn ze het meeste trots op elkaar. “De manier waarop wij dit hier doen en en op onze fantastische kinderen”.

Rens en Rachel en de kinderen toen ze verrast werden met de prijs