Politie Amstelveen bedankt Amstelveners, ondernemers en collega’s voor hulp

Politie Amstelveen bedankt de Amstelveners die dinsdagavond de politie inlichten over mogelijke onrust in Amstelveen. Ook bedankt de politie de ondernemers in Amstelveen en de inzet van alle collega’s. “We zijn heel blij dat het dinsdagavond rustig is gebleven”.

Ondanks geruchten die dinsdag rondgingen over mogelijke rellen van jongeren, is het rustig gebleven in Amstelveen. “We bedanken alle inwoners die ons de hele avond direct hebben gebeld als zij groepjes jongeren zagen”, schrijft de politie. “We bedanken de ondernemers die ons constant een hart onder de riem staken als wij langs hun zaak surveilleerden”. Ook burgemeester Tjapko Poppens prijst de betrokkenheid van Amstelveners rond de geruchten over mogelijke rellen dinsdag.

Inzet
De politie heeft de dinsdagavond overuren gemaakt. “Collega’s zijn eerder van huis vertrokken om eerder in Amstelveen te zijn en in dienst te komen, daarbij hun gezin achterlatend”, schrijft de politie. “Een collega werd ingezet als ME’er in Amsterdam-West en kreeg een zelfgemaakte molotovcocktail over zich heen. Gelukkig raakte hij niet gewond.”

Ondanks alles blijft de politie onverminderd enthousiast en ‘blijven ze zich inzetten om extra diensten te werken of hun dienst te verschuiven naar de middag of nacht’. De aankomende tijd is de politie extra alert op mogelijke verstoringen van de openbare orde.

Dankwoord
“De steun, complimenten en kleine dankbetuigingen die we de afgelopen dagen hebben ontvangen doen ons goed. Bedankt daarvoor!” Het hele bericht van politie Amstelveen lees je hier.

Bekijk hier de reportage van dinsdagavond: “zo rustig bleef het dinsdagavond in Amstelveen”

Beeld Facebook Politie Amstelveen