Derde verdachte van liquidatie Rachid Kotar meldt zich bij de politie

Een man heeft zich vandaag bij de politie gemeld nadat gisteravond in Opsporing Verzocht beelden van hem werden vertoond vanwege verdenkingen van betrokkenheid bij de liquidatie van Rachid Kotar. Die werd in december 2019 neergeschoten op het parkeerterrein voor HealthCity Escapade.

In de zoektocht naar ‘een onbekende man’ deelde de politie dinsdagavond in het tv-programma de beelden, met de dringende oproep uit te kijken naar hem. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie op 12 december 2019. Kotar werd, net nadat hij met zijn destijds vijfjarige zoontje naar een zwemles was geweest, voor de ogen van zijn kind neergeschoten. De 39-jarige man overleefde dit niet.

Vorig jaar werden al twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Kotar, die een bekende was in het criminele circuit. De politie zou aanwijzingen hebben dat er meer mensen bij betrokken zijn geweest. Omdat een derde verdachte zich na de beelden bij Opsporing Verzocht heeft gemeld, is de uitzending van gisteravond niet meer terug te zien.