GroenLinks en AVA over bussluis Bovenkerk: “Schiet dit niet het doel voorbij?”

Het besluit van het college om, ondanks al het bezwaar, toch een bussluis te realiseren in Bovenkerk heeft bij de fracties van GroenLinks en Actief voor Amstelveen (AVA) tot vragen geleid. Die zullen Lennart de Looze (raadslid GroenLinks) en AVA-fractievoorzitter Michel Becker daar in de komende commissievergadering Ruimte, Wonen en Natuur stellen.

Over de bussluis was al de nodige commotie en dat is na het nieuws van vorige week alleen maar toegenomen. Het doel van de sluis, die in de bocht bij de Urbanuskerk en Silversant komt te liggen, is het vergroten van de verkeersveiligheid en doorgaand verkeer op de smalle en druk bereden Noorddammerlaan/Legmeerdijk te weren. “De knip leidt logischerwijs (en volgens de verkeersmodellen) tot een verplaatsing van het verkeer van de Noordammerlaan naar de straatjes in de woonwijk van Bovenkerk. Er is onder de inwoners veel onrust ontstaan over de negatieve gevolgen van dit verkeersbesluit, waarbij zij vrezen dat de veiligheid en leefbaarheid in deze kinderrijke woonwijk zal afnemen.”

Daarom hebben AVA en GroenLinks onder meer vragen over hoe de maatregel te rijmen valt met het doel ‘de verkeersveiligheid te vergroten’. “Schiet de maatregel niet het doel voorbij door het probleem te verplaatsen?” Ook wordt door de politieke partijen afgevraagd of er een nieuw en betrouwbaar draagvlakonderzoek uitgevoerd kan worden, waarom er direct voor zo’n drastische maatregel is gekozen en of het college bereid is om, in afwachting van de uitkomst van een beroepschrift, de start van de werkzaamheden uit te stellen.

Foto: Google Streetview