Stichting Oude Dorp i.o. besluit alsnog om WOB-verzoek door te zetten

Stichting Oude Dorp i.o. heeft middels de Wet Openbaarheid van Bestuur een verzoek ingediend om inzage te krijgen van de besluitvorming omtrent de renovatie van het oude dorp. In een eerder stadium besloot de Stichting het verzoek te staken vanwege de hoge kosten hiervan. Gisteren bleek na vragen van RTVA dat deze hoge bedragen volgens de gemeente niet juist zijn. Daarom besloot Stichting Oude Dorp i.o. het verzoek toch door te zetten.

Dat de zaak nu opnieuw is gaan rollen komt door de uitzending Zondag met Lubach. Daarin werd gezegd dat de Gemeente Amstelveen 1.600 tot 3.200 euro in rekening zou brengen voor een WOB-verzoek. In een verklaring liet de gemeente weten dat dit niet juist is: “Er is niets in rekening gebracht. Het was een zeer omvangrijk verzoek.”

Verder schrijft de Gemeente dat “de geschatte leges voor het totale verzoek 1.600 euro aan printkosten (4.600 pagina’s) bedroegen en dus niet voor lakkosten. Waar het bedrag van 3.200 euro vandaan komt is de gemeente niet bekend.”

Stichting Oude Dorp i.o. put kracht uit de uitspraken van de gemeente over de kosten van de WOB-verklaring. Daarom hebben zij besloten om het verzoek alsnog door zetten. Verwachting is dat er over twee weken meer duidelijk zal zijn over dit verzoek.