Hennepkwekerij met 300 planten ontdekt in woning Westwijk

Burgemeester Tjapko Poppens heeft een woning aan de Bertha von Suttnerlaan in Westwijk per direct gesloten nadat er een hennepkwekerij werd ontdekt. 

In totaal werden er zo’n 300 planten in de woning gevonden. Ook werd er energie afgetapt en werd er illegaal gebruik gemaakt van de watervoorziening. De woning is voor drie maanden gesloten en de planten zijn vernietigd.

Eerder dit jaar werden ook al grote hennepkwekerijen ontdekt aan de Watercirkel en de Jane Addamslaan. Daarbij werden in totaal bijna 700 planten gevonden. Ook die twee woningen werden gesloten door de burgemeester Poppens.

“Hennepteelt is illegaal en in veel gevallen is de georganiseerde misdaad erbij betrokken”, zegt Poppens. “Daarbij zorgen hennepkwekerijen voor overlast in de woonwijken. Denk aan brandgevaar en stank. Door panden tijdelijk te sluiten willen wij drugsoverlast in de wijken tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt.”