Weer brand op Uilenstede en nog steeds niet overal rookmelders

In een studentenflat op Uilenstede in Amstelveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag weer brand uitgebroken. De brand werd even voor half vijf in de ochtend opgemerkt op de twaalfde etage. In februari brak er ook al brand uit op Uilenstede.

De brandweer rukte direct met meerdere voertuigen uit naar de getroffen flat. Na ongeveer een half uur was de brand onder controle. De brand woedde op een van de bovenste etages van een studentenflat. De hele flat moest ontruimd worden. Zover bekend raakte er niemand gewond.
Rond half vijf  mochten bewoners van de niet getroffen verdiepingen weer terug naar hun woningen.

In februari van dit jaar was er ook al een grote brand in een studentenflat op Uilenstede. Meerdere personen raakten toen gewond. Sinds die brand is de brandveiligheid in Uilenstede een groot aandachtspunt. In juni presenteerde wethouder Herbert Raat opgelucht dat er rookmelders hangen op Uilenstede.
Een van de bewoners vertelt dat sinds de brand in februari er nog altijd niet overal rookmelders in de woningen geïnstalleerd zijn.

Wethouder Raat: “Het gaat niet snel genoeg met het aanbrengen van rookmelders. Ik denk dat er ongeveer 50% van de woningen is voorzien, maar het moet echt sneller. Anders vallen er misschien nog eens doden.”

Foto VTF Vivian Tusveld