Eindelijk rookmelders op Uilenstede

Op Uilenstede worden momenteel versneld rookmelders opgehangen. Na druk van de gemeente Amstelveen en de studenten heeft huisvester DUWO voor betere brandveiligheid gezorgd. Aanleiding was een brand in de ‘rode’ flat in februari.

Tenminste 700 studenten ondertekenden destijds de brief over de brandveiligheid, die als noodkreet aan DUWO werd gestuurd. “Na de heftige gebeurtenissen is het voor iedereen een ontzettend fijn en geruststellend idee dat de brandveiligheid nu actief wordt aangepakt”, vertelt student Tim Wagelaar, woonachtig in de ‘rode’ flat op Uilenstede.

“Na druk van de gemeente en de studenten op huisvester DUWO zijn ze toch versneld aan de slag gegaan, daarvoor complimenten”, aldus Herbert Raat. De Amstelveense wethouder en de Vereniging Bewoners Uilenstede maakten zich hard om versneld een start te maken met de rookmelders. “Als ergens in de gemeente Amstelveen rookmelders nodig zijn, dan is het op Uilenstede.”

In april liet DUWO aan de gemeente weten dat de studenten rookmelders in hun studentenkamer zouden krijgen. In hun plan van aanpak werd beschreven dat de rookmelders zouden worden opgehangen vóórdat het nieuwe collegejaar zou beginnen. Lees hier het bericht: ‘Brandveiligheid Uilenstede wordt gehoord; rookmelders vóór het nieuwe collegejaar’. 

Lees ook: Rapport: studententorens Uilenstede voldoen niet volledig aan brandveiligheidseisen