Mishandelde Frédérique (14) overrompeld door steunbetuigingen en #jemagzijnwiejijwilzijn gaat viraal

Paul Brink, de vader van de 14-jarige Frédérique heeft aandacht gevraagd voor de mishandeling die maandagmiddag plaatsvond in Amstelveen en schreef een bericht op LinkedIn. Hij eindigde met de woorden: “Je mag zijn wie je wil zijn! Kom maar op lafaard!”. De hashtag #jemagzijnwiejijwilzijn gaat inmiddels viraal op social media. De familie wordt overrompeld door steunbetuigingen uit binnen- en buitenland. 

De vader beschrijft hoe zijn dochter werd aangesproken door een jongen rond de 14 jaar. Hij vroeg haar of ze een jongen of een meisje is. “Dat maakt toch niet uit”, antwoordde de Amstelveense Frédérique. De jongen herhaalde zijn vraag op hoge toon. “Ik ben wie ik ben, en jij mag zijn wie je wil zijn”, zei ze terug.

Niet veel later werd ze in het speeltuintje aan de Albert van Dalsumlaan in Westwijk door de jongen en anderen die zich bij hem hadden gevoegd herhaaldelijk in het gezicht geslagen. “Met slagen in haar gezicht brak hij haar neus, diverse tanden, sloeg haar een kaakfractuur en liep ze meerdere ernstige verwondingen op in het gezicht”, schrijft de vader op het platform.

De vader schrijft “ongelofelijk trots” te zijn op Frédérique omdat ze “wil zijn wie ze is”. “Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel, het maakt haar (en ons allemaal) niet uit”.

#Frédérique
Ook de hashtag #Frédérique is trending op Twitter. Op dit moment is Frédérique thuis in rust aan het herstellen. Wij zullen in de loop van de dag u allen in kennis stellen van haar toestand’, laat haar vader in de laatste update weten.

Lhbtiq+ geweld
Volgens getuigen gaat het om lhbtiq+-gerelateerd geweld. De Amsterdamse politiewoordvoerder laat aan NOS weten dat ‘lhbti-gerelateerd geweld een van de prioriteiten van de politie is’. Politie Amstelveen zoekt getuigen van mishandeling Westwijk. Lees hier het nieuwsbericht.