Dave Vos van Ajax naar Rangers

De Amstelveense Dave Vos verruilt het trainerschap van Ajax onder 18 voor het assistent-trainerschap bij het schotse Rangers. Vos wordt een van de assistenten van de eerder deze week aangestelde Giovanni van Bronckhorst.

Vos liet na het duel van Ajax onder 18 tegen Besiktas weten een contract tot 2024 of 2025 te zullen ondertekenen  bij de Schotse grootmacht.

Vos, die zijn loopbaan begon bij RODA ’23 in Bovenkerk, haalde vorig jaar zijn diploma coach betaald voetbal. Vos, die sinds 2011 in dienst is bij Ajax, trainde eerder bij Ajax meerdere jeugdteams en was assistent bij Jong Ajax. Ook was hij werkzaam voor AZ en de KNVB.

Eerder dit jaar maakte RTVA een uitgebreide reportage over Dave Vos en was hij te gast in een aflevering van de Amstelveense Bondscoaches tijdens het afgelopen EK.