De Dementheek in Bibliotheek Amstelland heropend

Een eenvoudig te bedienen tablet, een gemakkelijke afstandsbediening en een muziekspeler met één enkele knop. Speciale telefoons, GPS systemen of een dagritmeklok waar uw afspraken in staan – de Dementheek biedt apparaten te leen die het dagelijks leven gemakkelijker of plezieriger maken voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten.

Het is gratis uit te proberen en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Maak het leven makkelijker
Zo kan Mia nu probleemloos beeldbellen met haar kleinkinderen in het buitenland en kan Jan, die graag muziek luistert, met één knop de muziekspeler aanzetten. Er is ook een telefoon met een GPS-systeem. Deze is handig als Peter gaat wandelen, want zijn vrouw Sonja kan op haar eigen telefoon nagaan waar Peter is. Zo hoeft ze niet ongerust te zijn als hij lang wegblijft.

In december 2020 maakte RTVA een reportage in de Dementheek over Illi-tv, een applicatie met muziek, video’s en foto’s dat onder andere helpt met het ophalen van herinneringen voor mensen met (beginnende) dementie.

Openingstijden
De Dementheek is in de bibliotheek op het Stadsplein en is geopend op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Deskundige adviseurs geven uitleg over de producten.

Organisatie
De Dementheek
is een initiatief van de Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden; een samenwerking van alle organisaties van Amstelland die te maken hebben met mensen met dementie en hun mantelzorgers.