Ontwerp 2 winnaar nieuw skatepark op Schweitzerlaan

Een brief aan de burgemeester en wethouder zorgde er uiteindelijk voor dat Sem, Tijn en Kyle een skatepark gerealiseerd krijgen op het grasveld aan de Schweitzerlaan. Er werden twee ontwerpen gemaakt en hier konden Amstelveners tot en met afgelopen zondag op stemmen. Inmiddels is de uitslag bekend is wint ontwerp 2 is met 71 procent.

En dat ontwerp 2 gewonnen heeft, maakt de initiatiefnemers enorm blij. De drie jongens vertelden in de reportage van RTVA dat ze het liefst willen dat iedere Amstelvener op ontwerp 2 zou stemmen. En dit is dus goed gelukt. Ze staan dan ook te trappelen om de komst van het toekomstige skatepark aan de Legmeerdijk: ”Het is super vet”.

Ontwerp 2: de winnaar

Skaten in voorjaar 2023
Er is in totaal 202 keer gestemd. Ontwerp 1 kreeg de minderheid, met 58 stemmen. Dit komt neer op een kleine 29 procent. De duidelijke winnaar is ontwerp 2 is met 144 stemmen. Nu volgt er een bestemmingsplanprocedure. De skateliefhebbers moeten dus nog even geduld hebben, maar met geluk wordt er vanaf het voorjaar van 2023 geskatet. “We zijn nu bezig met de bestemmingsplanaanvraag en dan kunnen jullie gaan genieten van de nieuwe skatebaan!”, schrijft de gemeente.