Hoogtepunten eeuwconcert Harmonie Orkest Amstelveen op televisiekanaal RTVA

Het afgelopen jaar bestond het Harmonie Orkest Amstelveen honderd jaar. Dit werd onder meer gevierd met een galaconcert in de Amstelveense Schouwburg dat 19 november werd gegeven. Speciale gast bij dit concert was Tommie Christiaan. 

Van het concert zijn opnames gemaakt. Dirigent Nico Schimmel zocht de hoogtepunten uit en dit leidde tot een compilatie van ongeveer dertig minuten die de komende dagen op het televisiekanaal van RTVA wordt uitgezonden. Het programma zit in de zogenoemde loop van RTVA en zal ongeveer een keer in de twee uur voorbijkomen.

Lees ook: Culturele onderscheiding Turftrapster voor dirigent Nico Schimmel

Overigens was het voor dirigent Schimmel dubbel feest dit jaar. Naast het eeuwfeest van het orkest ontving hij uit handen van burgermeester Poppen de Turftrapster. Dit is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur. Schimmel is al 25 jaar orkestleider van het Harmonie Orkest Amstelveen.