Bestuurscrisis gemeente Ronde Venen

Er is een bestuurscrisis ontstaan in de gemeente Ronde Venen. Directe aanleiding is een onderzoeksrapport over de besluitvorming rond de eventuele samenwerken met de gemeenten Diemen, Uithoorn en Ouder Amstel, DUO. Een motie van wantrouwen werd  op 24 maart aangenomen en een dag later zaten CDA, Ronde Venen Belang en VVD al rond de tafel om een nieuw coalitie te bespreken.

Daarmee wordt onder andere de PvdA, GroenLinks, Lokaal Sociaal combinatie uit de coalitie gezet. D66 en PvdA in de gemeente Ronde Venen hebben sterk het idee dat er meer achter de aangenomen motie van wantrouwen en de coalitiebreuk zit dan in het openbaar wordt uitgesproken. Verslaggever Haje Bouwman sprak met Kiki Hagen, fractievoorzitter van D66 en met Ernst Scheurs, fractievoorzitter van de PvdA. Bekijk hierboven het item.

Lees ook: Cultuurbezuinigingen raken bibliotheek het hardst

Lees ook: Minstens 75.000 euro extra kosten voor zwembad Poel