Verslaggever/journalist (stage)

RTVA is de ideale stageplek voor nieuwsgierige aagjes die alle facetten van het mediavak onder de knie willen krijgen. Bij onze lokale zender krijg je grote verantwoordelijkheid en wordt er van je verwacht dat je deze ook met beide handen aanpakt. We zijn actief op het gebied van radio, televisie en natuurlijk internet waarbij ook een grote rol voor social media is weggelegd.
Leren door het gewoon te doen, dat is het credo bij RTVA en vele stagiairs hebben daarom al een succesvolle, leerzame maar boven leuke stageperiode bij ons afgesloten.  Wij zijn nog op zoek naar een:

VERSLAGGEVER/JOURNALIST

Wat zijn je taken?
– vergaart lokaal nieuws
– doet onderzoek en kiest samen met bureauredactie platform(en)
– bereidt interviews voor en neemt deze ook af
– maakt televisie-items
– onderhoudt actief lokaal netwerk
– Schrijft voice-overteksten

Wat verwachten we van een verslaggever/journalist?

Nieuwsgierigheid is bij jou vanzelfsprekend. Je wilt altijd een scoop scoren maar draait je hand er ook niet voor om als je een lokaal kunstenaar moet interviewen. De ideale kandidaat heeft geen telefoonvrees en weet altijd handige manieren om de gewenste quotes te scoren. Je laat je werk pas controleren als je hoor en wederhoor hebt toegepast en hecht grote waarde aan objectiviteit met een scherp randje.  Als je daarnaast ook nog over humor om te lachen beschikt, zijn we helemaal blij.

Voel je een onbedwingbare drang om bij RTVA stage te lopen? Tik dan een korte bondige motivatie waar wij niet omheen kunnen. Voeg je cv toe en stuur deze dan naar e.wilhelmis@rtva.nl. Wil je meer weten over de functie? Dan kan je altijd bellen met onze hoofdredacteur a.i. Ernst Jan Wilhelmis. Hij is bereikbaar via 020-5478585.