Opgepakte man Meanderroof verdacht van poging tot doodslag

De man die vorige week gewelddadige incidenten pleegde, waaronder meerdere berovingen en het toetakelen van een slachtoffer met een grote zaklamp, zit tenminste twee weken langer vast op verdenking poging tot doodslag en (poging) afpersing. Het Openbaar Ministerie meldt dat de verdachte een veertigjarige Amstelvener is.

Vorige week woensdag werd een bewoner van de Meander met veel geweld beroofd. Het slachtoffer werd geslagen onder andere op zijn hoofd met een grote zaklantaarn, een zogenoemde maglight. Het slachtoffer is buiten bewustzijn geraakt en met zwaar letsel opgenomen in een ziekenhuis.

Meer incidenten
Eerder die avond heeft de man met een priem op het Stadsplein een stel geprobeerd te beroven van hun geld. Een van de slachtoffers wist de dader af te schrikken dat deze op de vlucht sloeg. Het slachtoffer gooide een zaklamp naar de dader die later bij het hierboven genoemde incident als wapen werd gebruikt. Wij spraken met het moedige slachtoffer Wim Born, bekijk het item hier.

Ook kreeg de politie de melding dat op de Burgemeester Rijnderslaan onder bedreiging een auto was gestolen. Het is een zwarte Opel Astra met het kenteken 58-PZD-9. Even later werd een vrouw op de Dignahoeve beroofd van haar auto. Dit is een rode Daihatsu Cuore met het kenteken RF-GF-36.

Lees ook: Slachtoffer Meander werd toegetakeld met grote zaklantaarn
Lees ook: Update: Man pleegt meerdere berovingen in Amstelveen
Lees ook: Moedig slachtoffer had dader Meanderroof bijna te pakken