Burgemeester: ‘Onrust bij vluchtelingenopvang’

In een brief aan de gemeenteraad heeft burgemeester Van ’t Veld laten weten dat er afgelopen week onrust heerste bij de vluchtelingenopvang aan de Laan van Kronenburg. De onrust kwam door de uitstel van de asielprocedure die vanwege achterstanden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst nu 15 maanden in plaats van 9 kan duren. Dit zorgde in het hele land voor veel frustratie onder vluchtelingen. Door middel van uitleg en dagbesteding hoopt de opvang de mensen gerust te stellen, zo zullen leerplichtigen vanaf vandaag (17 mei) naar school gaan.

In de brief van de burgemeester kwam ook de samenstelling van de groep mensen aan het licht. Zo worden er in het centrum 81 mensen opgevangen, dit zijn gezinnen met waaronder 39 kinderen. De gezinnen komen uit Syrië en Afghanistan en werden eerder opgevangen in Nijmegen en Utrecht.

Lees ook: Veel steun voor vluchtelingen in Amstelveen
Lees ook: Brand vluchtelingenopvang ontstaan in opslagruimte