D66 en PvdA Noord-Holland willen plannen CO2-uitstoot concreet maken

De provinciale fracties van D66 en PvdA hebben gisteren (23-05) tijdens de Provinciale Statenraad een motie ingediend om maatregelen te nemen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Met de maatregelen, om tot 95% minder CO2-uitstoot te komen tegen 2050, is Noord-Holland de eerste provincie die de klimaatafspraken van de klimaattop in Parijs concreet maakt.

‘D66 wil met het voorstel bereiken dat de provincie in zijn overgang naar 100% schone energie, doelen stelt voor het drastisch verlagen van de CO2.’

De motie, die draait om het meenemen van CO2 uitstoot bij beleidsplannen en uitvoeringsagenda’s, zal nu door het college worden getoetst op haalbaarheid. Bij de vergadering was er ook veel aandacht voor steun aan duurzame ondernemers in de provincie en de kansen voor duurzame innovaties. Het gaat de partijen daarbij om minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, betaalbare energie en meer werkgelegenheid in duurzame sectors.

Lees ook: Belangen ondernemers en bedrijven centraal op economische agenda Amstelveen
Lees ook: GroenLinks en D66 in nopjes met pilot openingstijden horeca