Zondag de dertiende Wielerronde van Amstelveen Westwijk

Aankomende zondag 8 mei staat voor de wielrenners van WTC De Amstel de eerste “thuisronde” van het seizoen op de agenda. De 13e Lamers de Groot Wielerronde van Amstelveen-Westwijk wordt dan gereden.

Het parcours in Westwijk is 1100 meter lang met de start en finish op de Sacharovlaan. Hij staat bekend als behoorlijk selectief met zijn vier bochten en stukken klinkers. Toch is de wielerronde populair, er zijn 280 voorinschrijvingen.

De wielerronde start om 12:00 uur met de categorie Nieuwelingen (jongens 15/16), waarna de Masters 40+ hun koers rijden, gevolgd door de Amateur Dames en tot slot om 15:45 uur de wedstrijd voor Amateurs/Junioren.

Bij de Nieuwelingen heeft de club een aantal erg sterke renners die zeker kans maken op het podium, maar in de dagen vooraf rijden de meeste van hen een zware driedaagse etappekoers in Denemarken, dus het is nog de vraag hoe fit men is.

WTC De Amstel organiseert drie Amstelrondes met ook nog de Ronde van Nes op 20 mei en de Ronde van Ouderkerk op 12 juni.

Foto: Hans Leijnse

Lees ook: Turnfaciliteiten in aanbouw Ben Goudsmithal
Lees ook: Sterker ARC moet Oemoemenoe titel gunnen