Nationaal Tenniscentrum komt naar Amstelveen

Het Nationale Tenniscentrum (NTC) lijkt dan toch naar Amstelveen te komen. Op dit moment is de KNLTB in gesprek met Netjes Beheer, de eigenaar van Sport- en Partycentrum De Kegel. Als er een akkoord tussen de twee komt, zullen er niet alleen nationale kampioenschappen gehouden worden maar zal het NTC ook een connectie vormen met de wereldtop. Zowel bondskantoor als het nationaal trainingscentrum worden in het NTC samengevoegd.  Overigens gaat het nog wel even duren voor het complete centrum er staat. De KNLTB verlengde onlangs het huurcontract voor haar huidige kantoor in Amersfoort.

Voorheen leek het erop dat de voorkeur voor de locatie van het centrum uitging naar Buren in Gelderland. Nu blijkt dat er toch gekozen is voor Amstelveen vanwege de bestaande faciliteiten bij De Kegel en een garantstelling van de gemeente. Het plan om het tenniscentrum in Amstelveen te realiseren is afgelopen woensdag door de gemeenteraad goedgekeurd. Uit een item dat wij eerder gemaakt hebben (hierboven) blijkt dat ook De Kegel erg enthousiast is.

Lees ook: Pas volgend jaar zwemmen en suppen aan de Poel
Lees ook: Dag Amstelveense sportheld, dag Bankrashal