Pand Kwik Fit aan Amsterdamseweg overschrijdt welstandseisen

In een brief aan de gemeenteraad heeft wethouder van de VVD Herbert Raat laten weten dat de Kwik Fit aan de Amsterdamseweg tot 1 oktober krijgt om de vervallen staat van het pand op te knappen, zo niet dan legt de gemeente een last onder dwangsom op. Het pand, dat in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd is, is volgens het college zo verloederd dat het “in ernstige strijd is met de redelijke eisen van welstand”.

Het tegengaan van de verloedering is deel van een project van de gemeente rond het aanpakken van gezichtsbepalende locaties langs de toegangswegen van Amstelveen. Hoewel de eigenaren van het pand, de gebroeders Eshuis, achter een opknapbeurt staan, hebben de verhuurders van het pand, Kwik Fit, nog niets ondernomen. In de brief aan de gemeenteraad zegt Raat dat hij het achterblijven van concrete stappen niet zal accepteren.

kwikfit

Lees ook: Wie verdient een groen lintje in Amstelveen?
Lees ook: Forse daling leegstaande kantoren Amstelveen door transformatie