Roze loper voor woonzorgcentrum Groenelaan

De roze loper, die symbool staat voor een tolerant, bewust en homovriendelijk beleid binnen zorginstellingen, wordt op 26 juli bij woonzorgcentrum Groenelaan onthuld door wethouder Herbert Raat. Tijdens Gay Pride worden er in zorginstellingen door het hele land culturele activiteiten georganiseerd voor ouderen met als thema Grey Pride.

Zorgcentrum Groenelaan doet sinds vorig jaar mee met Grey Pride, toen werd de roze loper uitgelegd op Pink Monday. Dit jaar wordt Gay Pride in de Groenelaan gevierd met Pink Tuesday op 26 juli. Naast het onthullen van de roze loper zal ook de tentoonstelling ‘Nooit meer in de kast’ te zien zijn, over verhalen van homoseksuele ouderen. Na de onthulling van de roze loper is er muziek van Rolf van Rijsbergen. De tentoonstelling wordt om 11.00 geopend en de onthulling zal volgen om 14.15, waarna muziek de dag zal afsluiten.

Lees ook: Make-over voor kruising Groenelaan-Sportlaan
Lees ook: Stadspleinfestival wordt Culturele Bazaar