Bloeddonateurs gevraagd via #MissingType

Met de hashtag #MissingType vragen verschillende bedrijven en instanties vandaag (16-08) aandacht voor het dalende aantal bloeddonateurs. Zo proberen onder anderen Radboud UMC en het Rode Kruis meer mensen aan te sporen om donateur te worden en bloed te doneren. In onze gemeente is het sinds 2014 niet meer mogelijk om bloed te doneren, maar in Uithoorn en Hoofddorp kun je terecht bij de mobiele afnamelocaties van Sanquin.

Bedrijven en instanties laten de A, B en O weg uit hun Facebook- en Twitterberichten om aandacht te vragen voor aan het dalende aantal bloeddonaties, in Nederland met 20%. Nu wilt Sanquin vooral mannen aansporen donateur te worden, die lijken minder op de hoogte te zijn van bloeddonatie maar mogen vaker per jaar doneren (vijf keer in plaats van drie keer per jaar voor vrouwen).

In 2014 liet Sanquin Amstelveense donateurs weten dat er geen plek meer was om bloed te doneren en dat zij moesten uitwijken naar Uithoorn. Dit had onder andere te maken met een geschikte locatie voor de mobiele afnamebus. De afnamebus is twee keer in de maand te vinden op Randhoornweg 100, meer informatie en afnamelocaties vind je hier. Aanmelden kan via www.sanquin.nl.

Lees ook: Ziekenhuis Amstelland en VUmc ontvangen wederom roze lintje
Lees ook: Lezing Dementie en aromatherapie in Alzheimer Café Amstelveen