Gewelddadige ‘Meanderrover’ krijgt 7 jaar gevangenisstraf

De man die op 6 april vorig jaar een ‘spoor van destructie’ achterliet, en een persoon zwaar mishandelde met een schroevendraaier en zaklamp, is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf.

De man begon zijn rooftocht met een poging tot beroving van de Amstelveense ondernemer Wim Born. Deze kon echter de beroving verijdelen door gebruik te maken van zijn zaklamp, welke hij naar de dader gooide. De dader ging er toen vandoor, richting de Meander. Daar werd een man in de toegangshal van zijn flat neergestoken met een schroevendraaier, en mishandeld met een zaklamp. Het slachtoffer raakte zwaargewond. Even later op de avond heeft dezelfde man ook nog eens twee auto’s geroofd. Meerdere automobilisten werden hulpeloos achtergelaten.

Lees: Slachtoffer Meander werd toegetakeld met grote zaklantaarn

Het Openbaar Ministerie eiste eerder al 12 jaar cel voor deze delicten. In die eis woog de onverschillige houding van de dader mee. “Wat bij deze hoge eis zwaar meeweegt is de buitengewoon onverschillige houding van verdachte. Het door hem toegebrachte leed schijnt hem niet te raken. Hij wil niet luisteren naar de slachtoffers, laat staan dat hij spijt betuigt.” Aldus de officier van justitie.

De rechtbank is dus niet meegegaan in deze eis, en heeft een aanzienlijk lagere straf geëist van zo’n 7 jaar. Het feit dat de man dezelfde dag ook drie anderen in Amstelveen met geweld mishandelde en iemand dwong zijn autosleutels en auto af te geven, wogen ook mee in deze strafmaat.

Foto: KaWijKo Media / Nickelas Kok