Verdachte aangehouden in zaak Martin Kok

Een 47-jarige man is maandag 29 mei aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident waarbij een bom onder de auto van Martin Kok werd aangetroffen.

De Amsterdamse recherche is nog altijd bezig met een uitgebreid onderzoek naar het explosief dat op 2 juli 2016 bij restaurant ’t Klein Kalfje werd aangetroffen onder de auto van Martin Kok. Omstanders zagen die avond rond 22.00 uur iets zitten onder een geparkeerde auto aan de Amsteldijk, waarna de politie werd gebeld. Het bleek om een auto te gaan waarmee Martin Kok naar het naastgelegen restaurant was gereden om te dineren. Het restaurant werd ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het explosief meegenomen en ontmanteld.

Het onderzoeksteam zet alles op alles om de verdachten te achterhalen. De aangehouden man wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Waarschijnlijk heeft hij het explosief niet geplaatst. De recherche verwacht meer aanhoudingen te verrichten.
Het Amsterdamse onderzoeksteam onderzoekt ook of er een verband is tussen zijn liquidatie op 8 december in Laren en het geplaatste explosief.

Lees ook: Bom onder auto bij Klein Kalfje was mega-explosief