Eva Rovers over ‘BOUD – het verzameld werk van Boudewijn Büch’

In het leven van schrijver, reiziger, verzamelaar en televisiemaker Boudewijn Büch is er niets zoals het lijkt. Hij verzon universitaire titels, zijn eigen familiegeschiedenis en zelfs een zoon. Was hij inderdaad een dwangmatige leugenaar zoals velen na zijn dood beweerden of was er meer aan de hand?
Biograaf Eva Rovers kreeg exclusief toegang tot het persoonlijke archief van Büch en kwam tot een verrassende ontdekking. Tijdens de lezing op woensdag 21 juni in bibliotheek Stadsplein neemt zij u mee door de wonderlijke wereld van Boudewijn Büch.

BOUD
Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo’s en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen en wist met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek.
Als kind had hij al ontdekt dat hij met verhalen in staat was het leven naar zijn hand te zetten. Uit atlassen, poëzie en rock & roll bouwde hij een eigen wereld op en sleurde daarin iedereen mee met wie hij sprak. Dat bezorgde hem invloedrijke vrienden, toegang tot de literaire wereld en heel veel aandacht. Maar zijn betoverende verhalen brachten hem ook talrijke demonen, die hij zijn leven lang moest bevechten.

Eva Rovers
Eva Rovers (1978) is auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. Onlangs publiceerde zij Ik kom in opstand, dus wij zijn, een vlammend betoog over opstand in digitale tijden.

Locatie: Bibliotheek Amstelland
Datum: woensdag 21 juni
Tijd: 20:00 – 21:00
Toegang: €10,00 (pashouders €7,50)
Aanmelden via Bibliotheek Amstelland.