Rondleiding over Zorgvlied op Tweede Pinkersterdag

AMSTELVEEN – Op maandag 21 mei (2e Pinksterdag) geven Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs Wandelen over Zorgvlied) een rondleiding over begraafplaats Zorgvlied.

De rondleiding gaat langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn. De auteurs geven uitleg bij de uitbundige symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van onder andere Oscar Carre, Sophia Knoll en Adrianus Hartog van Banda. Maar ook bij graven van andere bekende overledenen wordt stil gestaan.

Daarnaast vertellen Marcel en Irma meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex ’t Lalibellum en Het Crematorion.

Start van de rondleiding is om 14.00 uur. Hij duurt tot ongeveer 16.00 uur. Verzamelen bij de witte kantoorvilla, Amsteldijk 273. Deelname is tien euro per persoon inclusief koffie of thee. Reserveren kan via: 020540492 of zorgvlied@amstelveen.nl