Politie zoekt getuigen van mogelijk opzettelijke aanrijding A9

AMSTELVEEN – Op zondagavond 27 mei 2018 vond op de A9 ter hoogte van Amstelveen een aanrijding plaats die vermoedelijk opzettelijk is veroorzaakt, meldt de politie. De veroorzaker van deze aanrijding is doorgereden en liet een 29-jarige automobiliste geschrokken achter. De politie zoekt getuigen van deze poging tot zware mishandeling.

De bestuurster van een zwarte Mercedes CLA, waarvan het kenteken begon met de letters SF, gevolgd door drie cijfers en eindigt op een S, reed om 20.08 uur ter hoogte van het tankstation bij Amstelveen in de richting Utrecht. Zij wisselde van de middelste rijstrook naar de linker rijstrook en gaf daarbij richting aan. Zij reed ongeveer 100 km/uur en zag dat er plotseling een zwarte auto haar met hoge snelheid van achteren naderde. De dame had deze auto niet zien aankomen toen zij van rijstrook verwisselde.

De bestuurder van deze zwarte auto reed vervolgens zeer dicht op haar en wel zodanig dat zij het kenteken van de auto niet kon lezen. Als de bestuurster na het inhalen van een aantal voertuigen naar rechts gaat en op de middelste rijstrook gaat rijden, komt de bestuurder van de zwarte auto naast haar rijden. Hij maakt drukke handgebaren, kennelijk omdat hij boos is. Vervolgens stuurt de man zijn auto naar rechts en botst, vermoedelijk opzettelijk, tegen de zwarte Mercedes, die op de middelste strook reed en niet verder naar rechts kon vanwege een andere auto die daar reed.

Na de aanrijding rijdt de onbekende zwarte auto met hoge snelheid weg en brengt de vrouw haar Merdeces op de vluchtstrook tot stilstand en belt geschrokken de politie. Haar twee maanden nieuwe auto heeft schade opgelopen aan de linker bumper, linker koplamp en velg.

Het signalement van de bestuurder van de auto die is doorgereden is een blanke man, ongeveer 30 jaar oud, gemillimeterd lichtgekleurd of blond haar. Hij reed in een zwarte auto, vermoedelijk Citroën, waarvan het kenteken begon met 17 of 27. Het is mogelijk dat het ook een ander merk is geweest.

Was u getuige van dit voorval of heeft u meer informatie neem dan ook contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via het tipformulier kan men ook beeldmateriaal, bijvoorbeeld van dashcams, ter beschikking stellen voor het onderzoek.