Wethouder laat problemen huurders en Eigen Haard extern onderzoeken

AMSTELVEEN – Wethouder Rob Ellermeijer gaat de problemen tussen een grote groep huurders en Eigen Haard door een extern bureau laten onderzoeken. Aanleiding zijn de herhaaldelijke klachten over renovaties, onderhoud en het naleven van afspraken door de woningcorporatie. De gemeente grijpt nu in omdat conflicten tussen Eigen Haard en bewoners van een viertal wooncomplexen te lang doorslepen.

Update: oorspronkelijk artikel van 21 januari aangevuld met videoreportage.

De problemen spelen onder andere op de Van Heuven Goedhartlaan en de Aquariusflat in Groenelaan. Daar zijn huurders al meer dan een jaar bezig om problemen met de verwarmingsinstallatie en achterstallig onderhoud op te laten lossen. Omdat Eigen Haard te weinig met de klachten gedaan heeft, trokken huurders eind vorig jaar aan de bel bij de gemeente.

Zie ook: Bewoners ‘rampenflat’ helemaal klaar met Eigen Haard en schakelen politiek in.

Volgens Ellermeijer moet het onderzoek een eerste stap zijn naar verbetering. “Communicatie blijkt een terugkerend punt van zorg. We constateren dat een deel van de huurders in Amstelveen het vertrouwen kwijt is. Of het nou gaat over onderhoud of renovaties; deze groep voelt zich niet gehoord.”

Zie ook: Eigen Haard over conflict: ‘We gaan er wel uitkomen’

Het onderzoek zal zich primair richten op ‘het horen van ervaringen, meningen en wensen van de betrokken sleutelfiguren uit de diverse organisaties’. Dat gebeurt met interviews en gesprekken met bewoners. Het onderzoek is een week geleden begonnen en zal naar verwachting dit voorjaar worden afgerond.