Gemeente gaat grote maatschappelijke instellingen scherper controleren

AMSTELVEEN – De Amstelveense culturele en onderwijsinstellingen die meer dan 200.000 euro subsidie ontvangen worden meer onder het vergrootglas van de gemeente gelegd. Er wordt minstens één keer per jaar een gesprek met de Raden van Toezicht gehouden over de prestaties.

Tijdens die gesprekken gaat het onder andere over de financiële prestaties, de toekomst van de instelling en of deze een maatschappelijke bijdrage levert aan de Amstelveense samenleving.

Volgens wethouder Herbert Raat van Financiën is het belangrijk dat Amstelveners gebruik kunnen blijven maken van de instellingen. En dus is het belangrijk dat de gemeente bijvoorbeeld op tijd kan ingrijpen als dat nodig is.

Vorig jaar schreef RTV Amstelveen over Platform C, die onverwachts kampte met 200.000 euro verlies. Dit leidde tot een onafhankelijk onderzoek.